weekverslag permatuin 16 maart 2018

Net op tijd voor de Russische beer(tje?) van dit weekend hebben we in de nieuwe moestuin zes bedden aangelegd en ook hier en daar ingezaaid. Tja, mag nog niet eigenlijk hé, met al die beren aan het rondwaaien.

Marije slaat helemaal door met haar duurzame dromen en heeft de ideale tiny house oplossing gevonden – effe al dat karton eruit, dekbed erin, perfect 🙂

Tiny house voor Marije

Het komt natuurlijk goed uit want we hebben nog veel karton nodig voor de nieuwe moestuin. De wijk vraagt zich misschien af of we van plan zijn om het hele weiland met karton af te dekken, nee niet helemaal, maar de wereld overnemen? Dat wel natuurlijk.

Rints bereidt het karton voor

Als Gerben niet bezig is met stoer doen, is hij bezig met gevonden (nee, niet gestolen…) voorwerpen een nieuwe plek te geven. En zo hebben we nu een BBQ hoek in de tuin.

Binnenkort BBQ en karaoke bij de tuin!

Gerben stoer doen? Ja, Gerben stoer doen..kijk nou, voorbeeld een:

Gerben doet stoer met de slijptol

Voorbeeld twee:

Stoere tractor met zwaailicht en Gerben (natuurlijk)

Nou, gelukkig dat Gerben zo stoer is, anders kregen we heel veel niet gedaan. Zoals klimrekken in de kas voor de meloenen en pompoenen, en houtsnippers en compost naar de nieuwe tuin zodat we niet zo ver moeten lopen elke keer.

 

gaat wel ietsie sneller dan met de kruiwagen

 

En verder begint de nieuwe moestuin duidelijk vorm te krijgen. Het gaat heel erg snel.

 

Bedden klaar voor inzaaien

 

Eigenlijk is het nog te koud om in te zaaien. Omdat onze bedden opgehoogd zijn kunnen we toch alvast beginnen. We hebben spinazie, raapstelen, tuinbonen, radijsjes en sla ingezaaid. Ook hebben we knoflook en uien gepoot. Maar we hebben wel alles met klimaatdoek afgedekt.

Kom je een keer kijken? Meer informatie over de gratis permacultuurdagen bij Wijkboerderij de Schellerhoeve.