Vrees en hoop in de koelkast

koel!Het begint met een geur.

Eerst valt het mee… en na een paar dagen kan je er niet meer omheen. Je doet alsof je niet weet wat je al wel weet, over wat er nu alweer in je koelkast is gebeurd. Ik heb het deze keer wel een paar weken (!) uitgesteld uit wanhoop, schaamte, vrees… Drukte eigenlijk en een enorme weerstand tegen het ‘folie van het bakje weghalen zien wat erin zit’ moment.

Maar vandaag was de dag en kon het echt niet meer…

koelkast oud
ra ra ra wat ben ik?

Dus hier is hij dan. Het jongste slachtoffer van mijn koelkastchaos. Ik snap ook niet hoe het gebeurt elke keer. Je zet je kliekjes netjes in een bakje, deksel erop, in de koelkast. Want, ‘die ga ik morgen opeten, ik gooi echt nooit voedsel weg, want dat is heel verkeerd en dan ben je een slecht mens… enz.’

Yeah right…

Misschien schamen de kliekjes zich voor al het mooie, nieuwe glim-voedsel dat vrolijk rondhuppelt in de groentelade.
Misschien kruipen ze daarom verdrietig weg. Ze verstoppen zich in de hoek van de koelkast, achter de oude rodekool die zijn dromen over een geurige samensmelting met kaneel een appel al lang heeft opgeven.

Gisteren ontdekt ik een geweldig website met een tip die me meteen geholpen heeft. Koelkast en kliekjeschaos schijnt een probleem van meerdere mensen te zijn. Omdat de beste en gemakkelijkste manier om je eco-voetafdruk te verlagen ligt op het gebied van voedsel, deel ik deze tip graag hier.

Van koelkastchaos naar structuur en inzicht

Ow! Wat klinkt dat heerlijk. Het is heel makkelijk:

Besteed elke dag een paar minuten aan het herinrichten van je koelkast. Alles wat opgegeten moet worden zet je op de bovenste plank. De dringende gevallen zet je vooraan.

And that’s it!

koelkast heringericht
de nieuwe orde

Mijn opnieuw ingerichte koelkast geeft aan dat ik echt iets moet verzinnen met bloemkool. En broccoli… en rodekool. Misschien lust ik deze helemaal niet.
Tips? Hoe maak je bloemkool lekker? Is het mogelijk? Als iemand het geheim heeft hoor ik het graag!

 

 

Wil je meer over het koelkasttrucje zien? Kijk de film!