Proefles Permacultuur Jaaropleiding

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de jaaropleiding permacultuur!

Eerst even kennismaken?

Spreekt een jaaropleiding permacultuur jou aan, maar twijfel je nog of het aanbod van Permacultuur Zwolle bij je past?

Schrijf je dan in voor een van de proeflessen. Tijdens een proefles krijg je uitgebreid de kans om onze locatie bij Wijkboerderij de Schellerhoeve te verkennen en kennis te maken met mij, mijn lesstijl en de inhoud van de opleiding.

 

Inhoud proefles

Tijdens deze dag krijg je een brede eerste indruk: Wat houdt permacultuur in? Wat kan het voor jou betekenen? Hoe kun jij het verschil maken? 

Je krijgt inzicht in het verschil tussen natuurlijke en industriële systemen. Waarom natuurlijke systemen meer leven mogelijk maken, industriële systemen onze aarde degraderen en hoe dat is om te keren.

Verder kijken we tijdens de proefles ook samen naar verschillende praktische toepassingen van permacultuur-principes. Zo kun je direct zien hoe wij deze methoden inzetten op onze boerderijlocatie. 

We hebben een afwisselend programma en werken met zowel theorie als praktijk.

Praktische informatie

 

data:

17 september 2022 Vol

1 oktober 2022 Vol

locatie:

Wijkboerderij de Schellerhoeve
Schellerpark 101, 8017 NZ Zwolle

tijden:

10 tot 16 uur

kosten:

60 euro pp

Reserveer je plek via het contactformulier (met voorkeursdatum). 

LET OP. Ik reageer standaard binnen 2 á 3 dagen. Heb je geen mail van me gekregen? Check je spam!
Wie is de docent?

Katharine Hone

Ik ben in 1968 in Engeland geboren en woon sinds 2000 in Nederland. Al vanaf mijn kindertijd ben ik bezig met tuinieren, natuur en dieren.

In 2007 heb ik permacultuur ontdekt en in 2011 begon ik met permacultuur bij Wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle. Samen met een groep vrienden verzorgen we nu twee moestuinen, een voedselbosrand, een tunnelkas, compostsystemen en wekelijkse permacultuur inloop-/werkdagen.

Sinds 2013 verzorg ik opleidingen en workshops over de permacultuur. Verder ben ik als permacultuur tuinontwerper in Zwolle en omgeving werkzaam. Hierin focus ik vooral op het eetbaar en klimaatbestendig maken van privé tuinen.

Op de levendige boerderij de Schellerhoeve werken we verder samen om ervoor te zorgen dat alle systemen ingezet kunnen worden voor duurzame voedselproductie en permacultuur-educatie. Het ontwikkelen en ondersteunen van meer sociale verbondenheid en ecologische bewustzijn vinden we ook van groot belang. Van peuters tot gepensioneerden, iedereen is van harte welkom!

Onze filosofie? Iedereen is een leraar en we leren van elkaar.