Proefles Permacultuur Jaaropleiding

Een jaaropleiding permacultuur volgen?
Eerst even kennismaken?

Wil je graag een jaaropleiding permacultuur (PDC) volgen maar vind je het moeilijk om in te schatten of het aanbod van Permacultuur Zwolle bij je past?
Kom dan naar een proefles van de permacultuur jaaropleiding. De proeflessen duren één dag (10-16 uur) en geven je de kans om het terrein te verkennen en kennis te maken met mij, mijn lesstijl en de inhoud van de opleiding.

 

Inhoud proefles

Tijdens deze dag krijg je een brede eerste indruk: Wat houdt permacultuur in? Wat kan het voor jou betekenen? Hoe kun jij het verschil maken? 

Je krijgt inzicht in het verschil tussen natuurlijke systemen en industriële systemen. Waarom natuurlijke systemen meer leven mogelijk maken en industriële systemen onze aarde degraderen en hoe dat is om te keren.

Je ziet voorbeelden van hoe wij permacultuurprincipes praktisch toepassen bij de boerderijen.

We hebben een afwisselend programma en werken met zowel theorie als praktijk.

Praktische informatie

data:

13 juni 2020 (VOL)

29 augustus (VOL)

5 september (10 plekken nog beschikbaar)

3 oktober (8 plekken nog beschikbaar)

locatie:

Wijkboerderij de Schellerhoeve
Schellerpark 101
8017 NZ Zwolle

tijden:

10 tot 16 uur

kosten:

20 euro pp

Reserveer je plek via het contactformulier (met voorkeursdatum). 

LET OP. Ik reageer standaard binnen 2 á 3 dagen. Heb je geen mail van me gekregen? Check je spam!
Wie is de docent?

Katharine Hone

Ik ben in 1968 in Engeland geboren en woon sinds 2000 in Nederland. Sinds mijn kindertijd ben ik bezig met tuinieren, natuur en dieren.

In 2007 ontdekte ik permacultuur en in 2011 begon ik met permacultuur bij Wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle. Samen met een groep vrienden hebben we nu twee moestuinen, een voedselbosrand, een tunnelkas, compostsystemen en wekelijks permacultuur inloop-/werkdagen.

Bij deze levendige boerderij werken we samen en de systemen worden ingezet voor voedselproductie, permacultuur-educatie en het ontwikkelen van sociale cohesie en ecologische bewustzijn: peuters, schoolkinderen, jongeren en gepensioneerden, iedereen is welkom!

Onze filosofie? Iedereen is een leraar en we leren van elkaar.

Sinds 2013 geef ik permacultuuropleidingen en -workshops. Ik werk als permacultuurontwerper in de stad en focus op het eetbaar en klimaatbestendig maken van privétuinen.

 

Meer informatie over de permacultuur jaaropleiding 2021