Proefles Permacultuur Jaaropleiding

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de jaaropleiding permacultuur!

Eerst even kennismaken?

 

Spreekt een jaaropleiding permacultuur jou aan, maar twijfel je nog of het aanbod van Permacultuur Zwolle bij je past?

Schrijf je dan in voor een van de proeflessen. Tijdens een proefles krijg je uitgebreid de kans kennis te maken met mij, mijn lesstijl en de inhoud van de opleiding.

Inhoud proefles

Tijdens deze dag krijg je een brede eerste indruk: Wat houdt permacultuur in? Wat kan het voor jou betekenen? Hoe kun jij het verschil maken? 

Ochtendsessie:

Oorsprong en beginselen van permacultuur

Middag sessie:

Rondleiding langs verschillende woonlocaties die werken met permacultuurprincipes
Dit is een geweldige manier om permacultuurontwerp in actie te zien in een stedelijke omgeving.

We hebben een afwisselend programma en werken met zowel theorie als praktijk.

Praktische informatie

data:

9 september: 6 plekken beschikbaar

30 september: 4 plekken beschikbaar

locatie:

De Oude Ambacht School

Mimosastraat 1
8013 SB Zwolle

tijden:

10 tot 16 uur

kosten:

60 euro pp. Bij inschrijving jaaropleiding 40 euro korting

Reserveer je plek via het contactformulier (met voorkeursdatum). 

LET OP. Ik reageer standaard binnen 2 á 3 dagen. Heb je geen mail van me gekregen? Check je spam!
Wie is de docent?

Katharine Hone

Ik ben in 1968 in Engeland geboren en woon sinds 2000 in Nederland. Al vanaf mijn kindertijd ben ik bezig met tuinieren, natuur en dieren.

In 2007 ontdekte ik de permacultuur en sindsdien ben ik er intensief mee bezig. Samen met andere vrijwilligers realiseerde en beheerde ik, tussen 2011 en 2022, een gemeenschappelijk tuin bij Wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle.

Sinds 2013 verzorg ik opleidingen en workshops over de permacultuur. Verder ben ik als permacultuur tuinontwerper in Zwolle en omgeving werkzaam. Hierin focus ik vooral op het eetbaar en klimaatbestendig maken van privé tuinen.

Mijn specialiteit is stedelijke permacultuur. Een groot stuk land kopen en voedselbossen aanplanten is voor de meeste mensen niet weggelegd. In de stad zijn er andere kansen, uitdagingen en voordelen. Door krachten te bundelen kan de hele stad worden omgevormd tot één groot eetbaar, biodivers en klimaatbestendig landschap.

De kracht van permacultuur ligt in het creatief zijn met wat je hebt en het ontdekken van de oplossingen die verborgen liggen in problemen…of je nu een stadstuin hebt, een balkon of minder.

“Begin waar je bent
Gebruik wat je hebt
Doe wat je kunt”

Arthur Ashe