Permacultuurtuin week verslag 4 april 2018

Het is zo druk bij de tuinen, geen tijd voor bloggen!

En toch een weekverslag over de afgelopen tijd.

Het grote nieuws van deze week was het opheffen van de ophokplicht voor Frank en Stein, kippietok, kippietok2 en haantjetok. Iedereen is vrij! En dat mag gevierd worden (met een stomme film 🙂 )

Eindelijk freedom! Kijk het hier…

Nieuwe moestuin

En verder….de nieuwe moestuin is bijna klaar!

We kunnen geen karton meer zien

 

Egon doet de finishing touches
permacultuur = lazy gardening toch?

 

En met al het ineens loslopende wild heb je natuurlijk ook hekken nodig.

Klusheld Gerben

We zijn al een paar weken bezig met voorzaaien en inzaaien. In de kas genieten de muizen mee en plukken de voorgezaaide pompoen- en meloenzaden vrolijk weer uit de potten. ”Lief van de mensen-monsters om zoveel snacks voor ons neer te zetten” zeggen de muisjes. Ik zit me af te vragen of de kat het leuk zou vinden om een paar nachten in de kas door te brengen….

muizennest van een bal touw

 

We zouden veel van de muizen kunnen leren – als ze een nieuw bed willen, gaan ze niet naar de Ikea maar kijken ze wat er al te gebruiken is, zoals deze bal touw van de bloemenpluktuinclub.

Voorjaarsbloemen

De eerste zijn er al lang. De bijen doen zich te goed aan het stuifmeel van de Boswilg. In de tuin zien we ook dat de slakken lekker kunnen genieten van een malse narcis.

 

afgeknabbelde narcis

 

Honingbes bloeit vroeg en is ook vroeg te oogsten
Longkruid is een goede bijenplant voor schaduwplekken

Eerste Schellercafé van 2018

Gisteren lekker gegeten met elkaar bij de eerste ‘potluck’ van 2018. Iedereen uit de wijk is welkom, breng iets te delen op de eerste vrijdag van de maand vanaf 17.30 uur.

Het was al warm genoeg om buiten te zitten

 

En sommige mensen genieten toch heel erg van de aandacht!

 

Zin om mee te doen bij de Schellerhoeve? Maandag en woensdag zijn meewerkdagen in de tuinen. De tuinen bekijken kan op de gratis permacultuurdagen. Meer over de gratis permacultuurdagen