Natuurcoaching

Voel je soms je net als een herfstblad dat door het leven wordt rondgeslingerd? Heb je vaak het idee niet meer de regie over je eigen leven te hebben? Of dwarrel je, met een vaag gevoel van dat er iets niet klopt, met angsten of vermoeidheid die je niet kunt plaatsen?

Het moderne leven is zo druk, het is vaak moeilijk de tijd, ruimte en rust te vinden om pas op de plaats te zetten. Om een antwoord te vinden op vragen over je levenspad, of de oorzaak van je ongemak te traceren.

Met een natuurcoachingstraject maak je een reis naar binnen.

We vertragen de pas en gebruiken de symbolen die de natuur aanreikt om je onderbewuste te raadplegen.

Het wordt duidelijk wat in je huidige situatie niet klopt en waarom. Wat je graag zou veranderen en wat je hierin blokkeert. Wat er nodig is om stappen in de richting van de door jou gewenste situatie te zetten.

 De natuurcoaching-sessies van Katharine waren voor mij verfrissend in vele opzichten. Met Katharine ga je namelijk letterlijk en figuurlijk op (levens)pad! Al pratend en wandelend door de natuur hielp zij mij bij mijn hulpvraag. Haar aanpak is down to earth, rustig en humorvol. Door haar levenswijsheid, oprechte interesse en invoelendheid wist zij goed tot de kern van mijn vraag te komen. Dit bracht mij mooie inzichten en antwoorden waar ik heel concreet mee aan de slag kon en nog steeds kan. Ze heeft mij nog dichter bij mezelf gebracht en dat is super waardevol. De frisse buitenlucht, de dieren en de natuur maken de sessies extra verrassend en inspirerend. 

Mirjam’  

Hoe werkt het?

Natuurcoaching vindt buiten plaats, rondom de uiterwaarden van Zwolle Zuid. Er wordt veel aandacht besteed aan tot rust, uit het hoofd komen en aan zintuiglijke waarneming. Je ervaart ruimte waardoor je een heldere blik kunt ontwikkelen naar je omgeving en jezelf.

Een sessie duurt ongeveer twee uur.

Er wordt in een traject van 6 sessies gewerkt met ongeveer twee weken ertussen.

  1. Intake – je huidige situatie verkennen
  2. Je wens – wat zou je anders willen, wat wil je bereiken?
  3. Het obstakel – wat houdt je tegen en hoe kun je ermee omgaan?
  4. Je kwaliteiten – wat heb je in huis dat jou kan ondersteunen in het ondernemen van actie?
  5. Een stappenplan ontwikkelen – wat ga je concreet doen om je wens(en) te bereiken?
  6. Welke stappen heb je genomen en wat is nog meer nodig? (Dat kan evt. telefonisch)

Wat doet de coach?

In deze vorm van coaching staat luisteren en vragen stellen voorop. Ik geloof dat iedereen zijn eigen wijsheid heeft en ik help je alleen om deze wijsheid te bereiken en te raadplegen. Het antwoord zit al in je, het is alleen soms moeilijk om het te zien.

De natuur werkt volop mee! Een natuurlijk omgeving helpt je bij het tot rust komen. Door te bewegen en je zintuigen te gebruiken kom je meer in je lichaam en wordt een vol hoofd leger.

Wat kost het?

Intake: € 50,-
Het vervolgtraject (5 sessies): € 465,-
Losse sessies: € 102,85

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Stuur me een bericht en neem ik z.s.m. contact met je op.