Gratis snoei-workshop, 28 januari 2017

Bij onze permacultuur-tuinen bij De Schellerhoeve hebben we heel veel bessenstruiken. Die moeten allemaal gesnoeid worden.
In de ochtend gaan we kort de snoeitechnieken voor de verschillende soorten met jullie doornemen. Daarna gaan we aan de slag in de tuin.

Aan de hand van de vorm en geur van de planten gaan we de kale struiken identificeren. Een leuke speurtocht! Daarna gaan we in groepjes snoeidemonstraties bekijken…, waarna je het zelf gaat doen!

Dat is wel een beetje spannend misschien, maar er lopen twee mensen met ‘know how’ rond om te checken hoe het gaat. En als het fout gaat? Geen zorgen, net zoals je haren, groeien die struiken gewoon weer aan.

Leuke extra’s

Bessen zijn enorm gemakkelijk te stekken, dus alles wat je eraf knipt mag je meenemen om er zelf plantjes van op te kweken.
De bessensoort en die we gaan behandelen: rode, zwarte, josta en kruisbes + herfstframbozen.
We hebben ook andere planten die uitgedund kunnen worden, dus deze stellen we ook beschikbaar aan jullie. Denk vooral aan aardbeien.

Zelf meenemen?

Warme waterbestendige kleren en schoenen, je eigen lunch en evt. iets om te delen bij de koffie. (Koffie en thee is bij de tuin beschikbaar.)
Een goede snoeischaar

Kosten

Deze dag is gratis, een donatie aan de tuingroep wordt zeker gewaardeerd zodat we nieuw zaad kunnen kopen.

Aanmelden

Graag aanmelden en dan ook echt komen. We steken hier veel organisatie- en voorbereidingstijd in. Er zijn maar een beperkt aantal plekken, (maximaal 15 mensen), dus als je je aanmeldt en dan niet komt neem je de kans van iemand anders weg… en dat is jammer.

Aanmelden kan bij Katharine Hone via permacultuurzwolle@gmail.com
Tel: 06-36 284 813

Wijkboerderij Schellerhoeve, Schellerpark 101, 8017 NZ  Zwolle.