Eetbare Tuin

Verbeter de wereld, begin in je tuin

Met jouw tuin, hoe klein ook, kun je het verschil maken. Ook als je in de stad woont en geen groot stuk land tot je beschikking hebt, kun je een eetbare tuin creëren waar zowel jijzelf als dieren, planten, struiken en zelfs bomen hun eigen plek hebben. Ik help je bij het maken van zo’n eetbare tuin.

eetbare tuin

Woon je in de stad en

  • heb je een tuin die je wilt inrichten als een eetbare permacultuurtuin, maar weet je niet waar je moet beginnen?
  • weet je niet precies wat voor jouw specifieke situatie de beste oplossing is?
  • wil je met jouw tuin een bijdrage leveren aan een beter klimaat in de stad?
  • zoek je hulp bij specifieke onderwerpen als snoeien, mulchen of iets anders?
  • heb je niet zoveel verstand van tuinieren en kun je wel wat hulp gebruiken?
  • denk je dat jouw postzegeltuin (of balkon) te klein is om een eetbare tuin te creëren?

Laat me jou dan helpen. Samen zoeken we praktische oplossingen voor jouw specifieke probleem of situatie. Bij jou op locatie of op afstand. Er kan altijd meer dan je denkt!

Jouw tuin een eetbare tuin

Veel stadsbewoners denken dat je, om een eetbare tuin aan te leggen, grote lappen grond nodig hebt. Dat hoeft niet, ook van een kleine tuin kun je een eetbaar paradijsje maken. Samen komen we tot een ontwerp op maat voor jouw specifieke situatie. Als je wilt, help ik je ook bij het onderhoud van je tuin en leer ik je alles over technische onderwerpen als mulchen en snoeien.

permacultuurtuin

We werken samen. Dat kan bij jou, in jouw tuin. Het kan ook op afstand via Zoom. Wat je zelf kunt, doe je zelf. We maken daarover vooraf goede afspraken.

Permacultuurcoaching

Met jouw eetbare tuin draag je bij aan biodiversiteit. Jouw eetbare tuin zie ik als een systeem waarin alle planten en dieren hun eigen plek en functie hebben en elkaar voeden en versterken. Je tuin zorgt voor koelte in warme zomers en draagt bij aan een beter klimaat in de stad.

Mijn naam is Katharine Hone. De basis voor tuinonwerpen en tuincoaching is de filosofie van de permacultuur. Sinds 2007 ben ik actief als permacultuurcoach.

Inmiddels heb ik ongeveer 400 mensen geholpen met de realisatie van hun eetbare tuin, via een cursus of praktijkdag of een jaaropleiding Permacultuur.

Ook al heb je niet meer dan 10m2 tot je beschikking, er kan altijd meer dan je denkt!

“Samen met Katherine hebben we een plan uitgewerkt om tot een eetbare tuin te komen. Katherine beschikt over zeer veel praktische kennis die ze graag deelt. Ze heeft zich verdiept in onze specifieke wensen en betrok daar het hele gezin bij.

Linda (Zwolle)

Het leuke aan het ontwerpen van een tuin met Katharine is dat echt alles kan! Ze neemt echt de tijd om te ontdekken waar de wensen liggen en komt op basis van die informatie op ideeën en adviezen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. De kinderen worden net zo serieus genomen als de volwassenen, zodat het echt een plan wordt waar iedereen blij van wordt. En ze komt met een ontwerp dat ook bij iemand die geen groene vingers heeft mooi blijft…

Yvonne (Zwolle)

Meer weten?

Wil jij een eetbare tuin? Wil je meer weten? Wacht niet langer en neem contact met me op. Samen overleggen wat jouw eerste stap is naar een eetbare permacultuurtuin.

    permacultuur tuinontwerp