Eco-therapie training

Met de natuur als partner zijn je interventies speelser en krachtiger. Ontdek wat ‘nature awareness’ kan betekenen voor jou en je klanten.

Everybody needs beauty as well as bread, places to play in and pray in, where nature may heal and give strength to body and soul.

John Muir

klik op de foto voor een filmpjes over natural awareness

Tijdens deze training ervaar je de helende kracht van de natuur en hoe je het in kunt zetten voor het begeleiden van je klanten.

  • Vind je binnen werken soms beperkend en zou je het stress-verlagende effect van de natuur effectief willen leren inzetten?
  • Zoek je naar manieren om het veranderingsproces van je klanten effectiever te stimuleren?
  • Wil je een extra creatieve vaardigheid/aanpakmethode kunnen aanbieden aan je klanten?
  • Vind je het zelf fijner om buiten te zijn en wil je graag meer buiten werken?

Deze  training vindt buiten plaats gedurende drie aaneengesloten dagen. Het is praktisch ingericht en vindt plaats in een natuurgebied in Nederland.  

Wil je meer informatie?
Hieronder kun je jouw naam en e-mailadres invullen. We nemen dan contact met je op.

LET OP. Ik reageer standaard binnen 2 à 3 dagen. Heb je geen mail van me gekregen? Check je spam!

Voor wie?

Je bent zelf pedagogisch, sociologisch of psychologisch onderlegd en zoekt manieren om je aanbod/werkwijze te verrijken (coach, docent, begeleider, psycholoog, maatschappelijk werker e.d.). Je bent vooral nieuwsgierig naar de mogelijkheden van eco-therapie en hoe dat er in het praktijk uitziet.

Er wordt flexibel ingespeeld op je ervaringen en vragen zodat je kunt leren de methodes toe te passen op jouw situatie.

De trainer

Geoffrey McMullan is verslavingspsycholoog en coach. Hij werkt uitsluitend buiten in de natuur en is een pioneer op het gebied van interventies in partnerschap met de natuur. 

Geoffrey is ervaren in o.a. jeugdhulpverlening en verslavingszorg en gebruikt hierin zijn eigen ontwikkelde methodes. Hij geeft trainingen aan professionele hulpverleners in o.a. Engeland, Duitsland, Polen en Italië. Meer informatie over Geoffrey kan je vinden op zijn website.

De training wordt in het Engels gegevens met vertaling waar nodig. Het is wenselijk dat je Engels kunt verstaan/spreken op ongeveer HBO niveau. Heb je hier twijfels over? Neem gerust contact met me op.

Praktisch

Data: 17-19 mei 2019

Locatie: natuurcamping Staatsbosbeheer (exacte locatie wordt nog nader bepaald)
Self-catering

Wil je meer informatie?
Hieronder kun je jouw naam en e-mailadres invullen. We nemen dan contact met jou op.

LET OP. Ik reageer standaard binnen 2 à 3 dagen. Heb je geen mail van me gekregen? Check je spam!