Hele droge zomers lijken een trend te zijn geworden.
Herfst is het moment om alvast water te besparen voor volgende zomer. Hoe dan? Door je bodem te voeden met herfstbladeren. Het is heel eenvoudig.
Lees meerHele droge zomers lijken een trend te zijn geworden.
Herfst is het moment om alvast water te besparen voor volgende zomer. Hoe dan? Door je bodem te voeden met herfstbladeren. Het is heel eenvoudig.
Lees meerIedereen weet het allang! Combinatieteelt in de moestuin is beter… Beter voor de bodem en beter voor het beperken van plagen en ziektes.
Maar waar begin je? Er zijn zoveel variabelen, zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. En elk jaar moet je opnieuw beginnen. Als je zoals ik bent, vergeet je misschien wat wel en wat niet gewerkt heeft, en wat je de vorige keer waar hebt geteeld…
Er zijn meerdere methodes beschikbaar:
Lees meer10 Miljoen bomen in Nederland planten is de ambitie van Planboom. Wat een goede initiatief! Iedereen weet dat bomen goed zijn. Maar waarom eigenlijk? En waarom zouden eetbare bomen de beste keuze zijn in jouw achtertuin?
Bomen en bossen zijn de grote regulatoren van het klimaat. Ze kunnen:
Lees meerWil je ook heerlijk kunnen vertoeven in je stadstuin? Een tuin waar je letterlijk en figuurlijk de vruchten van kunt plukken?
Een eetbare stadstuin geeft je:
Maar ja….waar moet je beginnen? Hoe weet je welke planten voor jouw tuin geschikt zijn?
Is je postzegeltuin niet te klein om er iets mooi van te maken? En blijft er wel genoeg ruimte over voor je kinderen om te spelen, of om de was uit te hangen?
De meeste mensen in Nederland wonen in de stad. Stadstuinen zijn vaak klein, en soms ook donker en vochtig…. Misschien denk je dat je weinig zelfvoorzienend kunt zijn met dat kleine postzegeltuintje achter het huis. Daar heb je toch een heuse boerderij voor nodig?
Juist in een kleine stadstuin kun je verrassend veel bereiken. Terwijl de kersen aan de boom rijpen zorgen zijn bladeren en takken ook nog eens voor verkoeling van je huis en terras.
De pergola voor je druif of kiwi biedt ruimte voor je hangmat of een paar bakken met pluksla. Of dient als levende zonnescherm voor de zandbak van je kinderen.
Is je tuin juist te klein voor een boom? Dan kunnen eetbare struiken, klimplanten of mini-boompjes goede alternatieven bieden. Met een goed ontwerp is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt.
Door slim te ontwerpen en je tuin efficiënt in te delen kun je makkelijk een win-winsituatie creëren. Het kiezen van de geschikte planten en deze vervolgens op de goede plek zetten zorgt er namelijk voor dat je tuin een heerlijke, rustgevende en groene oase wordt voor jou én voor de natuur. En als extra bonus is het ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee, omdat je minder vaak nieuwe planten hoeft te kopen. Tel uit je winst!
Tijdens een ontwerpdag bij jou thuis zal ik je helpen jouw ideeën en wensen voor een eetbare tuin helder op een rij te krijgen. Samen zetten we dan alle kaders uiteen, bespreken we welke behoeften voor jou en je gezin van belang zijn en kijken we ook naar welke oplossingen het beste passen.
Met een kleine tuin is het mogelijk om een realistisch en werkbaar concept-ontwerp binnen één dag op papier te krijgen.
Benieuwd of jouw postzegeltuin ook omgetoverd kan worden in een eetbaar paradijsje?
Vul in de contact forumlier voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via zoom of per telefoon.