kweekgras met wortels

Kweekgras! De oplossing zit in het probleem…

Kweekgras, wie kent het niet? Nou jij misschien niet, dus hier alvast een foto!

kweekgras met wortels
Kweek

Kweekgras is een van de geweldige planten die gebruik maakt van lange ondergrondse wortels om zichzelf te verspreiden. Op elke cm langs de wortel zit een kraagje van kleinere wortels. Uit elke kraagje kan een nieuwe plant groeien. Dat betekent dat het lastig is om kweekgras met spitten, vrezen en/of vloeken te verwijderen. Van elke stukje overgebleven wortel groeit doodleuk een nieuwe plantje (en hij lacht je uit terwijl hij bezig is).

Meer lezen

Permacultuur bij De Plantzoen

De Plantzoen is een permacultuurtuin / voedselbosje bij de Schellerhoeve, een wijkboerderij aan de rand van Zwolle Zuid. Vaste bewoners van de Plantzoen zijn een paar kippen, eenden en konijntjes die vrij rondscharrelen tussen het groen. De tuin wordt onderhouden door een groepje enthousiaste vrijwilligers en door mensen die (tijdelijk) niet kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces. In de Plantzoen kun je tot jezelf komen, weer ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

De winkel

Tussen april en oktober, elke woensdag van 11.00 tot 14.00 uur kunt, u aan de achterzijde van de Plantzoen, groenten en fruit kopen uit onze tuin. 

Het zijn de groenten en het fruit die op dat moment rijp zijn en die diezelfde ochtend vers door ons zijn geoogst. Verser kunt u het nergens krijgen!

Alles wat we verbouwen is natuurlijk biologisch, maar het is zelfs beter dan biologisch.
Waarom? Omdat wij het bodemleven stimuleren door het toevoegen van organisch materiaal en het inzetten van wilde en tamme dieren.

Op deze manier worden mineralen, die essentieel zijn voor gezonde plantengroei, beschikbaar gemaakt voor onze gewassen.

We bestrijden niks en zorgen ervoor dat de natuur zelf de plagen kan beheren door onze tuin te delen met allemaal dieren, insecten en inheemse planten.
Hierdoor zijn onze producten vol nutriënten en super lekker!

Wij zijn een vrijwilligerstuin. Onze bestaan is mogelijk gemaakt door gebruik te mogen maken van land onder het beheer van Travers Welzijn. Onze winkel draait geen winst. Alles wat we verdienen wordt gebruikt om het onderhoud van de tuinen te bekostigen.

Een eetbare bijentuin, hoe doe je dat?

Klokjesbijen in de campanula

Stel je voor, een tuin die elke zomer zoemt van de bijen. Een tuin die mooi en eetbaar is voor jou en ook voor de bijen. Een tuin die minder onderhoud vraagt omdat het aangelegd wordt met vaste eetbare planten. Wie wil dat niet? (Misschien willen je buren dat niet, maar jij wilt het wel 😉 )

Meer lezen